در مقاله ی پیش، پارسیان میزبان سعی داشت که شما کاربران گرامی را در جهت انتخاب نام مناسب و پرمعنا برای سایتتان ( که یکی از مهمترین مراحل داشتن وب سایت است ) راهنمایی کند.
باز هم اشاره میکنیم که؛ نام دامنه همان نام سایت می باشد.
حال در این مقاله می خواهیم به طور اختصاصی به شرح دامنه بپردازیم:
زمانی که آدرسی را در قسمت Address Bar یا محل نوشتن آدرس سایت، وارد میکنیم، معمولاً چنین چیزی را وارد می نماییم: www.parsianhost.com
ماهیت آدرس سایت شما www میباشد. Parsianhost نام دامنه یا همان نام سایت و گویای نام برند و فعالیت شما میباشد و .com پسوند دامنه و بیان کننده ی نوع سایت است.
لازم است در اینجا به نکته ای اشاره کنیم که URL یا Uniform Resource Locator آدرسی است که محل فایل ها ، اسناد و صفحات را بر روی اینترنت مشخص مینماید.
دامنه یکی از مهمترین اجزای URL است.
نام های دامنه توسط قانون ها و روش های سیستم نام دامنه یا Domain Name System ( که مخفف آن DNS میباشد. ) شکل گرفته اند.
هر نامی که در DNS ثبت شود ، نام دامنه تلقی می گردد.
در حقیقت یک نام دامنه ، پروتکل اینترنتی (IP=Internet Protocol) را نشان میدهد. IP همانند کد پستی محل زندگیتان میباشد و نام دامنه همانند آدرس محل زندگی شماست؛ که اگر نام دامنه جایگزین IP نمی شد ، چقدر به خاطر سپردن ارقام IP سخت بود...
پس دامنه یا دامین ویا دومین حقیقتاً نامی است که به جای آدرس IP ، وب سایت از طریق آن قابل دسترسی خواهد بود.
ثبت دامنه پرمعنا و مناسب نکاتی دارد که انکار آن می تواند هویت آنلاین شما را خدشه دار نماید.پس مراقب باشید که از نام های مناسب برای دامنه ی خود استفاده نمایید.
نام دامنه مثل لوگو یا برند شرکتهای دارای محصول خاص، میباشد که می تواند شما را در جذب مشتری و بازاریابی اینترنتی و رونق آن، یاری کند.
پسوندهایی که توسط کمیته ی تصویب پسوندها (ICANN) تایید شده باشند، پسوندهای مجاز و معتبرند و از لحاظ فنی به این پسوندها Top Level Domain یا مخفف آن TLD می گویند.
TLD ها به دو نوع تقسیم میگردند که به شرح زیر میباشد:
دامنه های سطح بالای عمومی یا generic Top Level Domain ( مخفف آن GTLD میباشد) مثل .com یا .net یا .org و ....
دامنه های سطح بالای کد کشوری یا country code Top Level Domain ( مخفف آن CCTLD است) مثل .ir یا .us یا .eu و .... که برای سایت های منصوب آن کشور استفاده میگردد.
در صفحه ثبت دامنه راجع به انواع پسوندها به تفصیل توضیح داده ایم.